Menu

Corona-veilig klussen

Michiel 18 december 2021

 
Onze klushelden werken dapper en Corona-veilig door. Hoewel Corona inmiddels twee jaar rondwaart heeft MrFix nog steeds geen enkel geval van besmetting van Klant door vakman of andersom geconstateerd! We vragen onze vakmensen én Klanten op te blijven passen. Wij begrijpen uit Rijksoverheid.nl dat het Coronavirus geen beletsel hoeft te vormen voor het uitvoeren van klussen. Maar het blijft essentieel om jullie gezond verstand te gebruiken: bestel geen vakman als je symptomen hebt en zeg de afpraak af als je wel symptomen krijgt of positief test!
 

Protocol ‘Samen veilig doorwerken’

 
We raden niet alleen vakmensen maar ook Klanten aan om de nieuwste versie van het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ te downloaden. Dit praktische protocol voor veilig bouwen en klussen is door de bouwbranche aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken aangeboden en in overleg met Ministers en vakbonden aangevuld en vastgesteld. Wij vinden het nuttig voor de meeste van onze Klanten & vakmensen, met name hoofdstuk 2.1: “Werken voor particulieren en huurders van woningcorporaties of vastgoedeigenaren”.
 
Voorbeeld: “Gebruik geen airco- of verwarmingsunit met recirculatie van lucht.” MrFix kan helpen met een airco-expert, cv-installateur of elektricien voor je ventilatie. Je vindt hier een meer algemeen overzicht van de Rijksoverheid voor de bouwsector, maar dat wordt minder vaak bijgw.
 

Specifieke richtlijnen voor MrFix-klussen in Nederland

 
Mrfix heeft ook gekeken naar de verschillende soorten klussen die MrFix biedt en hebben geconcludeerd dat geen enkele vereist dat mensen elkaar aanraken of zich binnen 1,5 meter van elkaar bevinden. Nu beslist de vakman welke klussen hij aanneemt (voor eigen rekening & risico) en wanneer hij ze uitvoert. Net zoals de Klant beslist of hij de afspraak bevestigt die MrFix namens de vakman voorstelt.
 
Voor zover MrFix kan overzien is het veilig om door te gaan met het aanvragen en uitvoeren van klussen zolang je de bovenstaande richtlijnen volgt. Specifiek:

  1. Vraag geen klussen aan en voer ze niet uit als je koorts, hoest of ademhalingsproblemen hebt (of eventuele griep- of verkoudheidsverschijnselen)
  2. Doe een zelftest voor je iemand voor het eerst bezoekt / ontvangt
  3. Schud geen handen, kom niet dichterbij dan 1,5 meter
  4. Raak je ogen, neus of mond niet aan
  5. Nies / hoest in elleboog/papieren zakdoekje
  6. Vermijd opnamebezoeken (sowieso een goed idee) en wissel in plaats daarvan informatie uit via de WhatsApp-groep
  7. Rijd liefst alleen en hooguit met zijn tweeën naar de klus
  8. Zorg dat je niet tegelijk met de vakman in een afgesloten ruimte bent. Als het voor enkele minuten écht nodig is, draag dan een mondkapje
  9. Betaal via iDeal of creditcard: niet bij een PIN-automaat of contant (dat raden we altijd af en faciliteren we dus niet)
  10. Lees de updates en vragen & antwoorden van het RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid

MrFix helpt je om je leven aan te passen aan de Coronamaatregelen:

Klik hier om je klus Corona-veilig uit te laten voeren of neem contact op met MrFix als je vragen of opmerkingen hebt. Wees voorzichtig!