Menu

Laat je klus Corona-veilig uitvoeren

Michiel 15 maart 2020

Onze klussservice heeft nog geen problemen of annuleringen ervaren als gevolg van COVID-19. Maar Klanten beginnen vragen te stellen nu de Nederlandse overheid heeft besloten om scholen & horeca te sluiten. We vragen zowel Klanten als vakmensen om de volgende richtlijnen te volgen, zodat onze vakman veilig klussen kan blijven uitvoeren!
 

WHO richtlijnen om veilig te blijven

 
Ons advies is simpel: volg de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie op om veilig te blijven. Je kunt ze hier vinden met instructievideo’s en al. Samengevat:

 1. Was je handen regelmatig & grondig met een middel op alcoholbasis of anders met zeep en water
 2. Bewaar 1m+ afstand van iedereen die hoest of niest
 3. Vermijd het aanraken van je ogen, neus en mond
 4. Hoes en nies in je gebogen elleboog of een papieren zakdoekje. Gooi gebruikte zakdoekjes onmiddellijk weg
 5. Neem contact op met je huisarts zodra je koorts, hoest en ademhalingsmoeilijkheden hebt
 6. Volg de adviezen van je zorgverlener en de overheid

 

Specifieke richtlijnen voor MrFix-klussen in Nederland

 
We hebben gekeken naar de verschillende soorten klussen die MrFix biedt en hebben geconcludeerd dat geen enkele vereist dat mensen elkaar aanraken of zich binnen 1 meter van elkaar bevinden. Nu beslist de vakman welke klussen hij aanneemt (voor eigen rekening & risico) en wanneer hij ze uitvoert. Net zoals de Klant beslist of hij de afspraak bevestigt die MrFix namens de vakman voorstelt.
 
Voor zover MrFix kan overzien is het veilig om door te gaan met het aanvragen en uitvoeren van klussen zolang je de bovenstaande richtlijnen volgt. Specifiek:

 1. Schud geen handen, kom niet dichterbij dan 2 meter (betrouwbare bronnen stellen dat 1 meter niet altijd genoeg is)
 2. Raak je ogen, neus of mond niet aan
 3. Nies / hoest in elleboog/papieren zakdoekje
 4. Vermijd opnamebezoeken (sowieso een goed idee) en wissel in plaats daarvan informatie uit via de WhatsApp-groep
 5. Rijd liefst alleen en hooguit met zijn tweeën naar de klus. Update april 2020: 3 man in 1 auto is momenteel strafbaar!
 6. Vraag geen klussen aan en voer ze niet uit als je koorts, hoest of ademhalingsproblemen hebt (of eventuele griep of verkoudheidsverschijnselen)
 7. Betaal via iDeal of creditcard: niet bij een PIN-automaat of contant (dat raden we altijd af en faciliteren we dus niet)
 8. Lees de updates en vragen & antwoorden van het RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid. Het beveelt gezichtsmaskers bijvoorbeeld aan voor alleen medisch personeel.

 
Klik hier om je klus Corona-veilig uit te laten voeren of neem contact op met MrFix als je vragen of opmerkingen hebt. En wees voorzichtig!