Menu

Brand door wasmachine heeft grote gevolgen

Michiel 27 oktober 2016

Wasmachine bron van brand in Den Haag

In de nacht van maandag op dinsdag heeft er een flinke brand gewoed in een opvanglocatie van het Leger des Heils aan de Noordpolderkade in Den Haag. De brand is begonnen bij een wasmachine, waarna veel rook vrijkwam. Vooralsnog is onbekend wat de brand in de wasmachine heeft veroorzaakt, maar dit heeft vaak te maken met oververhitting. Dat komt voor wanneer de elektra van jouw wasmachine niet goed is aangesloten, of wanneer er te veel apparaten op één groepenkast zijn aangesloten. Bij twijfel over de aansluiting van jouw elektra doe je er verstandig aan om een professionele elektricien in te schakelen, om serieuze gevolgen als brand te voorkomen.

Verkeerde aansluiting elektra kan levensgevaarlijk zijn

Vanwege de rookontwikkeling en de omvang van de locatie heeft de brandweer op moeten schalen naar het sein “middelbrand”. Vanwege de rook werd vervolgens een groot deel van de opvanglocatie ontruimd. Bewoners zijn opgevangen in een naastgelegen kerk. Twaalf bewoners werden nagekeken door personeel van de ambulancedienst in verband met rookinhalatie. Een van de bewoners is meegenomen naar het ziekenhuis voor een uitgebreidere controle.

Brandveiligheid checken? Regel een vrijblijvende MrFix Huis-APK

Jouw huis is waarschijnlijk jouw meest waardevolle bezit. Op het oog onschuldige zaken zoals de aansluiting van een wasmachine kunnen serieuze gevolgen hebben. Om er zeker van te zijn dat je onder veilige omstandigheden kunt gaan slapen lopen wij jouw woning kosteloos na op eventuele gebreken. Tijdens deze Huis-APK letten we extra scherp op de brandveiligheid van jouw woning, maar nemen wij bijvoorbeeld ook kind- en inbraakveiligheid mee. Wanneer jij het wil checken wij ook direct de energiezuinigheid van jouw huis!